websikehealthcheck
websikehealthcheck

Csak gondolatok...

Erre nagyon büszkék leszünk 15 év múlva… (is)

Attila – 6 éves kisfiam – karatézik és nagyon lelkesen jár az edzésekre. A napokban azzal állt elő, hogy ő Mészáros József Sempai – Ő Atti és az én egyik mesterem is – akar lenni a farsangon. Már meghatódtam, hogy nem egy népszerű versenyzőt, vagy divatos szuperhőst, mesefigurát választ, hanem a valós, hús vér példaképét. De itt még nincs vége a sztorinak…

Karate mesternek lenni a farsangon bármely gyereknek könnyű lehet…

…hiszen felköt egy fekete övet, amit otthon varrnak, vagy esetleg vesznek neki a sportáruházban, vagy interneten. De Atti valóban karatézik és tudni kell, hogy a karate tanulók nem nagyon viccelgetnek ilyesmivel. Nem játszhatnak a mesterük övével és nem próbálgatják fel. Még a megérintésén is százszor el kell gondolkodni, nem hogy felvegyem! Tiszteletből, nem holmi arcoskodásnak, vagy kivagyiságnak képzeld el.

De Meck Krisztina Sempai – másik mesterünk – úgy döntött, kivételt tesz, és hoz Attilának egy igazi fekete övet az eseményre. Nem egy Decathlonost… vagy otthon varrottat, hanem az Ő mesterétől kapott, valódi eredményekkel és verejtékkel megszerzett fekete övet.

Atti nem tért magához még a farsang reggelén sem…

…amikor öltöztettem az oviban, mert annyira aggódott. Félt, hogy baja lesz az övnek, leissza, vagy tejszínhabos lesz… legszívesebben senkit nem engedett volna a közelébe és aki mégis odajött, annak büszkén megmutatta és kedvesen de nyomatékosan, két kézzel magyarázta el, hogy „tudod milyen öv ez?… nem csak egy sima fekete, hanem a mesterem mestere hordta ezt a fekete övet…”

Az óvónénivel külön beszélnem kellett ennek a jelentőségéről és hogy ahogy felvonultak a gyerekek, Atti kéri, hogy vegyék le az övet és tegye el szatyorban, biztonságos helyre és ő nem akar játszani benne, hadd öltözzön át az utcai ruhájába. Nem érdekelte, hogy a többi gyerek esetleg még játszik, táncol a jelmezbe. Hihetetlen volt.

Aztán az jutott eszembe, hogy ha el akarsz érni egy célt, azt tanítják a nagy motiválók, hogy szerezz be róla képeket, tapasztalatokat. Ha egy Ferrari az álmod, menj el és keress rá lehetőséget, hogy beülj egybe, fényképezkedj le vele, fogd meg a kormányát és ha teheted, menj is vele. Ha ezt megteszed az álmodért, könnyebben lesz cél belőle és könnyebb minden nap felidézni, milyen ragyogó lesz, ha már elérted, hogy a Tiéd legyen.

Ezt láttam a fiamon ma reggel és bízom benne, hogy 12-15 év múlva egyszer nagyon nagyon büszke lesz a ma készült fényképre, és nagyon nagyon büszke lesz rá mindkét mestere, hogy elérte, hogy legyen egy saját fekete öve, amit már neki hímeztek! Köszönjük, hogy kivételt tett Krisztina és rábízta ezt az igazán értékes ereklyét. Szerintem a fénykép és a történet elárul mindent Atti érzéseiről! Meg talán az enyémről is…

OSU!

Attival a Hinomoto Harművészeti Sport Egyesület tagjai, tanulói vagyunk Vácon. Gyere el velünk nyugodtan egy edzésre. Tényleg! 😉

www.kyovac.hu

temesvari.richard

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük